Inici  ·  Avís legal  ·  Accessibilitat  ·  XHTML 1.0  ·  CSS 2.1  ·    · 
      
 
 
Compartir en facebook

Curs introducció a la aracnologia


S’amplia el termini d’inscripció al curs de aracnologia fins al 31 d’agost, o fins a arribar al nombre màxim de participants previst.

Recordem que la inscripció únicament quedarà tancada una vegada es dugui a terme el pagament i s'enviï el justificant de pagament al mail de les XX Jornades
: secretaria.jia@cime.es

Presentació

Amb motiu de les XX Jornades del Grup Ibèric d’Aracnologia a celebrar a Maó (Menorca), del 13 al 16 d’octubre de 2020, s’impartirà un curs teòric-pràctic d’iniciació a la Aracnologia.

Provisionalment s'han plantejat sis sessions (tres capvespres i tres matins, el contingut dels quals es precisarà més endavant). Cada “sessió”, d’unes tres hores de durada, constarà d’una introducció teòrica (recolzada en una presentació ppt) seguida d’un treball pràctic (individualitzat, amb l’utillatge corresponent i material obtingut i separat prèviament, fixat en etanol al 70%).

Objectius

Es pretén oferir una visió de la diversitat dels principals grups de Arachnida, de la seva morfologia i dels mètodes i mitjans habituals per a abordar el seu estudi. Estarà centrat en la fauna iber-balear.

Públic destinatari

El curs és una iniciació a la taxonomia morfologia, necessària per abordar la diversitat biològica. Està dirigit a les persones que volen donar els seus primers passos en aquest tipus d’activitats. No és un curs de reciclatge per a persones expertes o amb un bagatge considerable en aquestes tasques.

Lloc de celebració

Es designarà en relació amb el nombre d’inscrits.

Secretaria

Agència Menorca Reserva de Biosfera (http://www.menorcabiosfera.org/)
Plaça Biosfera, 5 / 07703 Maó (Menorca)
Contacte: Félix de Pablo y Alex Cortada
Informació general, enviament de justificants de pagament i de comunicacions: secretaria.jia@cime.es
Tel: 971 35 62 51


Programa previ del curs

De manera provisional, el curs s’estructurarà en sis sessions:

  • Sessió 1a: (dimarts, 13/10/2020: de 15,30 a 19 h) Introducció. Mètodes generals (captura, conservació i estudi).
  • Sessió 2a: (dimecres, 14/10/2020: de 9,30 a 13 h) Aranyes “migalomorfas”, “cribeladas” y “haploginas”.
  • Sessió 3a: (dimecres, 14/10/2020: de 15,30 a 19 h) Aranyes “trionycha”.
  • Sessió 4a: (dijous, 15/10/2020: de 9,30 a 13 h) Aranyes “dionycha”.
  • Sessió 5a: (dijous, 15/10/2020: de 15,30 a 19 h) Opilions.
  • Sessió 6a: (divendres, 16/10/2020: de 9,30 a 13 h) Àcars (introducció).

Professors

Dr. José A. Barrientos (aranyes), Dr. Carlos Prieto (opilions) i Dra. Mª Lourdes Moraza (àcars).

Diploma

A l’acabar el curs, es lliurarà a cada alumne un certificat expedit pel GIA.

Programa preliminar

Calendari

Inscripció i quotes

Per inscriure al curs “Introducció a la Aracnologia” s’haurà d’indicar mitjançant el formulari de les Jornades, clicant a la casella corresponent. Aquest curs es durà a terme sempre que hi hagi un mínim d’inscrits (10 alumnes). En cas contrari se suspendrà i es retornarà el cost d’inscripció. També hi ha un nombre màxim d’inscrits (20 alumnes), que seran confirmats per ordre d’inscripció.

No cal la inscripció a les Jornades per assistir al curs.

La data final per inscriure al curs és el 31 de juliol. En cas que en aquesta data ja s’arribi al nombre mínim d’inscrits (10 alumnes), es confirmarà la seva celebració, i es podrà ampliar el termini d’inscripció fins a assolir el nombre màxim previst.

La taxa d’inscripció al Curs d’Aracnologia dona dret a assistir a les sis sessions previstes. Els sopars i dinars seran a compte dels participants.

Ajudes: l’Agència Menorca Reserva de Biosfera ofereix 14 beques d’allotjament per a estudiants inscrits al curs. La sol·licitud de la beca s’ha de fer en el moment de formalitzar la inscripció al curs mitjançant l’espai destinat a comentaris. Les beques es concediran per estricte ordre de petició i els interessats han de justificar la seva condició d’estudiants.

L’ingrés de la quota d’inscripció es realitzarà al següent nombre de compte d’Ibercaja “Sociedad Entomológica Aragonesa (S.E.A.)” ES95 20850143 86 0300098188, fent constar “Curs Aracnologia”. La inscripció es formalitzarà únicament quan es rebi el justificant de pagament al mail secretaria.jia@cime.es. És obligatori especificar al justificant bancari “Curs Aracnologia”, el DNI i nom de qui s’inscriu. Per exemple, una inscripció correcta quedaria de la següent manera: Curs Aracnologia 55555555K Perico Alonso Martínez (en el cas que la mateixa persona s’inscrigui al Curs d’Aracnologia i a les XX Jornades s’indicarà de la següent manera: Curs Aracnologia + XX Jornades 55555555K Perico Alonso Martínez).

Aquelles persones que desitgin factura de la inscripció han de especificar-ho en el moment d’omplir el formulari.

Només es retornaran les taxes ja pagades si el participant no pot assistir al Curs d’Aracnologia per causa major (malaltia o similar ...), i sempre prèvia justificació per escrit a l’organització. No s’admetran justificacions d’agenda de tipus professional.

La quota d’inscripció al Curs d’Aracnologia és de 50 €.

Cada alumne haurà de portar el seu utillatge personal (pinces de rellotger, agulles manegades, tisores), i a cada alumne se li lliurarà un exemplar, en paper, del quadern de treball (V.4).
 
 
 

 
 
Reserva de la Biosfera de Menorca Consell Insular de Menorca Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente  MAB
 
Consell Insular de Menorca Menorca Reserva de Biosfera Sociedad Entomológica Aragonesa Grupo Ibérico de Aracnología

Agència Menorca Reserva de Biosfera - Departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera - Consell Insular de Menorca
Plaça Biosfera, 5 / 07703 Maó (Menorca) Illes Balears / Tel: 971 35 62 51